Ιδιωτική Σύνταξη: Ποιο είναι το καλύτερο συνταξιοδοτικό πρόγραμμα;
 • Αρχική
 • Blog
 • Ιδιωτική Σύνταξη: Ποιο είναι το καλύτερο συνταξιοδοτικό πρόγραμμα;

Ιδιωτική Σύνταξη: Ποιο είναι το καλύτερο συνταξιοδοτικό πρόγραμμα;

Με τον όρο ιδιωτική σύνταξη αναφερόμαστε σε μια συμπληρωματική σύνταξη, ανεξάρτητη από αυτή που λαμβάνετε από τα δημόσια ασφαλιστικά ταμεία.

Πρόκειται, ουσιαστικά, για μια ανταποδοτική σύνταξη, η οποία σκοπό έχει να συμπληρώσει το εισόδημά σας κατά τη συνταξιοδότησή σας και η οποία υπολογίζεται βάσει ατομικής αποταμίευσης.

Εδώ, δηλαδή, ο ασφαλισμένος αποφασίζει μόνος του – με τη βοήθεια του ασφαλιστικού του συμβούλου, φυσικά – τόσο την ηλικία που θα συνταξιοδοτηθεί όσο και το ποσό των εισφορών του.

Ιδιωτική Σύνταξη

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της ιδιωτικής σύνταξης;

Όπως μπορεί εύκολα να φανταστεί κανείς, ένα συμπληρωματικό ποσό στην, πολύ συχνά, πενιχρή σύνταξη αποτελεί μεγάλη βοήθεια, γεγονός που μπορεί να θεωρηθεί το βασικό πλεονέκτημα της ιδιωτικής σύνταξης.

Ωστόσο, υπάρχουν πολλοί περισσότεροι λόγοι για να την επιλέξετε. Ας δούμε μερικούς από αυτούς:

 • Η συνταξιοδότηση έρχεται άμεσα, χωρίς καθυστερήσεις και προϋποθέσεις.
 • Έχετε την επιλογή να λάβετε όλο το ποσό εφάπαξ ή με μηνιαία καταβολή.
 • Οι εισφορές σας παραμένουν αμετάβλητες για όλη τη διάρκεια του προγράμματος, μπορούν ωστόσο να ενισχυθούν όποτε το επιθυμείτε, με έκτακτες καταβολές.
 • Η οικογένειά σας είναι εξασφαλισμένη καθώς έχετε μεριμνήσει για το μέλλον της.
 • Τόσο η μηνιαία σύνταξη όσο και το εφάπαξ δεν φορολογούνται.
 • Εσείς αποφασίζετε την ηλικία συνταξιοδότησης, η οποία μπορεί να είναι ακόμη και νωρίτερα από τη δημόσια.
 • Ο πληθωρισμός δεν έχει καμία επίδραση πάνω της.
 • Θα είστε σε θέση να ασχοληθείτε περισσότερο με τη ψυχαγωγία σας αφού δεν θα χρειάζεται να ανησυχείτε για την επιβίωσή σας.
 • Ακόμα και ένα απρόσμενο γεγονός δεν θα σας φέρει σε δύσκολη οικονομική θέση.
 • Έχετε τη δυνατότητα να αποκτήσετε άμεση ρευστότητα κατόπιν αίτησης, συνήθως μετά από 12 μήνες.
 • Μπορείτε να επενδύσετε το κεφάλαιό σας αν το επιθυμείτε.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει: Βρείτε το κατάλληλο επενδυτικό πρόγραμμα!

Ας δούμε τώρα τι πρέπει να προσέξετε πριν επιλέξετε ιδιωτική σύνταξη, ώστε να μπορέσετε να επωφεληθείτε από όλα τα πλεονεκτήματα που αναφέραμε, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

5+1 ερωτήσεις για τον ασφαλιστικό σύμβουλο

Η έλλειψη εμπιστοσύνης απέναντι στις ασφαλιστικές είναι πολλές φορές μια πραγματικότητα.

Οι λεγόμενες «παγίδες» και οι παθογένειες του παρελθόντος στέκονται εμπόδιο σε πολλούς ανθρώπους, οι οποίοι αν και το σκέφτονται καιρό, δεν μπορούν να αποφασίσουν αν η ιδιωτική σύνταξη αξίζει τελικά.

Συγκεντρώσαμε για εσάς κάποιες βασικές ερωτήσεις που μπορείτε να κάνετε στον ασφαλιστικό σας σύμβουλο ώστε να απαντηθούν όλες οι απορίες σας και να έχετε μια ξεκάθαρη εικόνα για την ιδιωτική σας σύνταξη. Δείτε τι να προσέξετε:

 • Πρόκειται για συνταξιοδοτικό πρόγραμμα εγγυημένου τύπου ή είναι συνδεδεμένο με επενδύσεις;
 • Υπάρχει εγγυημένο επιτόκιο ή είναι ενδεικτικό;
 • Είναι εγγυημένο το κεφάλαιο που θα καταβάλλει ο ασφαλισμένος;
 • Είναι σταθερό το ποσό των καταβολών ή κυμαίνεται; Υπάρχει δυνατότητα έκτακτων καταβολών;
 • Είναι εγγυημένη η σύνταξη και για πόσο διάστημα;
 • Τι συμβαίνει σε περίπτωση θανάτου του ασφαλισμένου, τόσο κατά της διάρκεια του συνταξιοδοτικού προγράμματος όσο και κατά τα τη διάρκεια της συνταξιοδότησης του;
 • Υπάρχει δυνατότητα εξαγοράς;
 • Ποια είναι η ελάχιστη διάρκεια του προγράμματος και πότε λήγει;
 • Ποιο είναι το κόστος διάθεσης για τακτικό και έκτακτο ασφάλιστρο;

Μόνο αν είστε απόλυτα ενημερωμένοι θα μπορέσετε να αξιοποιήσετε στο έπακρο τα πλεονεκτήματα της ιδιωτικής σύνταξης, χωρίς εκπλήξεις!

το καλύτερο συνταξιοδοτικό πρόγραμμα

Πώς υπολογίζεται η ιδιωτική σύνταξη;

Στην ιδιωτική σύνταξη, ο υπολογισμός απασχολεί τους περισσότερους.

Ερωτήσεις όπως «τι ποσό πρέπει να καταβάλω κάθε μήνα;», «τι απόδοση θα έχω;» ή «με ποια κριτήρια να επιλέξω;» είναι εύλογες και με τη σειρά μας θα προσπαθήσουμε να τις απαντήσουμε.

Αρχικά, το πιο σημαντικό, ίσως, χαρακτηριστικό που πρέπει να θυμάστε είναι πως ο χρόνος είναι σημαντικότερος των χρημάτων!

Ας πάρουμε ένα ενδεικτικό παράδειγμα για να το εξηγήσουμε αναλυτικότερα: αν θέλετε να λάβετε εφάπαξ το ποσό των 40.000€ όταν συνταξιοδοτηθείτε στην ηλικία των 65 ετών, ισχύουν τα παρακάτω:

1ο Σενάριο: Ξεκινάτε την αποταμίευση στα 30 και καταβάλλετε 65 ευρώ τον μήνα. Έτσι, στα 35 χρόνια μέχρι να βγείτε στη σύνταξη (από τα 30 έως τα 65 έτη σας) θα έχετε καταβάλλει σύνολο 27.300€ (65 ευρώ τον μήνα * 12 μήνες * 35 χρόνια).

2ο Σενάριο: Ξεκινάτε την αποταμίευση στα 45 σας. Εδώ, για να πάρετε 40.000€ εφάπαξ θα πρέπει να καταβάλετε πολλά περισσότερα χρήματα κάθε μήνα, καθώς έχετε μόνο 20 χρόνια περιθώριο για να «μαζέψετε» όσα απαιτούνται.

Αυτό, φυσικά, είναι ένα ενδεικτικό παράδειγμα – τα επιμέρους στοιχεία σε κάθε περίπτωση ξεχωριστά εξαρτώνται από το είδος τους προγράμματος, την κατανομή του χαρτοφυλακίου και τα γενικά χαρακτηριστικά τις επένδυσης – αποταμίευσης.

Αν επιλέξετε την μηνιαία καταβολή σύνταξης, το ακριβές ποσό της θα εξαρτηθεί από τα έτη παροχής. Δηλαδή, άλλο ποσό θα παίρνετε τον μήνα αν επιλέξετε να λαμβάνετε σύνταξη για 10 χρόνια, άλλο αν επιλέξετε τα 15 χρόνια και άλλο αν επιλέξετε τα 20 χρόνια!

Ο σύμβουλός σας θα σας βοηθήσει να βρείτε τη χρυσή τομή μεταξύ των εισφορών, των συντάξιμων αποδοχών και της ηλικίας συνταξιοδότησης, ώστε να αποφύγετε υπερβολές και να καταλήξετε σε ένα βιώσιμο πρόγραμμα.

Ενδεικτικά, οι εισφορές σας για την ιδιωτική σύνταξη καλό θα ήταν να μην ξεπερνούν το 8-10% του μηνιαίου εισοδήματός σας, ειδικά αν μιλάμε για προγράμματα που ξεπερνούν τα 20 έτη.

Διαβάστε επίσης: Ασφάλεια Υγείας: Παγίδες που πρέπει να αποφύγετε!

Ποιο είναι το καλύτερο συνταξιοδοτικό πρόγραμμα;

Το καλύτερο συνταξιοδοτικό πρόγραμμα είναι αυτό που έχει δημιουργηθεί για εσάς.

Είναι το πρόγραμμα που έχει λάβει υπόψη του όλα τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και τις απαιτήσεις σας, την ηλικία, το εισόδημα και τις συντάξιμες αποδοχές που επιθυμείτε.

Το πρόγραμμα που έχει δημιουργηθεί με σύνεση και είναι βιώσιμο.

Σε αυτό το πρόγραμμα μπορείτε να καταλήξετε μόνο έπειτα από συζήτηση με τον ασφαλιστικό σας σύμβουλο, με ειλικρίνεια και χωρίς παράλογες απαιτήσεις.

Πιο αναλυτικά, στη Dikos Insurance γίνεται χρήση του ειδικού λογισμικού Individual Risk Management, μέσω του οποίου διενεργούμε Ατομική Μελέτη Διαχείρισης Κινδύνων.

Με το συγκεκριμένο πρόγραμμα είμαστε σε θέση να υπολογίσουμε το αναγκαίο χρηματικό ποσό κατά την ηλικία συνταξιοδότησης, λαμβάνοντας υπόψη ακόμα και το ακριβές ποσό της κρατικής σύνταξης που δικαιούστε.

Ιδιωτική σύνταξη: Αξίζει τελικά;

Όπως είδαμε αναλυτικά σε αυτό το άρθρο, σε ένα ιδιωτικό συνταξιοδοτικό πρόγραμμα, ο υπολογισμός του ακριβούς ποσού είναι σημαντικός για να ξέρετε τι να περιμένετε, χωρίς παγίδες και εκπλήξεις.

Η επιτυχία του προγράμματος, ωστόσο, ώστε αυτό να κριθεί επιτυχές, έγκειται σε ένα και μόνο πράγμα: στην ολοκλήρωση της αποταμίευσης!

Αν επιλέξετε ένα βιώσιμο, στη βάση του, πρόγραμμα, η ιδιωτική σύνταξη αξίζει και με το παραπάνω. Επιπλέον, μπορείτε να το εξαγοράσετε, αν χρειάζεστε άμεση ρευστότητα, συνήθως μετά από 12 μήνες.

Έχετε περαιτέρω απορίες;

Επικοινωνήστε σήμερα με τη Dikos Insurance και το άρτια καταρτισμένο προσωπικό μας θα χαρεί να σας εξυπηρετήσει. 

Ενημερώσου τώρα

*
Invalid Input

*
Invalid Input

*
Invalid Input

*
Invalid Input

Invalid Input